Wit, beton en natureltinten

Deze vrijstaande pastorie uit 1880 is met behulp van een architect uitgebreid en op een schitterende manier gemoderniseerd. Daarbij zijn vooral natuurlijke materialen gebruikt. Mijn rol hierin? Meekijken en adviseren bij materialen en keuzes, en goed meekijken met de indeling. Handige oplossingen voor opbergen onder andere. Voor het interieur heb ik een interieurontwerp en een lichtplan gemaakt. Ook voor buiten was er een lichtplan nodig. Om de gave houten latjes voor buiten te benadrukken heb ik een prachtige wandlamp van Flos gebruikt, de Clessidra in een roestbruine kleur.

Dit huis vroeg om unieke verlichting. En dat is helemaal mijn ding. Zo koos ik voor de Puck Wall art, wat hele bijzondere wandlampen van Vibia zijn. Ook zie je de Melt van Tom Dixon aan de wand, het is eigenlijk een soort kunstwerk. En hoe gaaf is de String Light van Flos, die in het zwart lekker opvalt tegen de witte wanden?

In de gang is er ruimte voor jassen dankzij een aantal kleurrijke knoppen van Muuto, in een andere hoek nog een kapstok van Strackk. Wanneer je de Bulthaup keuken binnenkomt vallen de Acorn hanglampjes van Umage meteen op. Vind het zo leuk om deze toe te passen! Basisverlichting is onder andere de track van Wever en Ducre in combinatie me Solid spots, en boven de tafel hangt de Petite Friture Vertigo mooi te zijn. Aan de wand hangen Strackk wandplanken met wat leuke accessoires van HK Living en Menu.

In de zithoek knalt de Sinclair van Fest Amsterdam er echt uit, dat is het roze ronde stoeltje. De ruime loungebank van Fest is zo gaaf in deze Coda stof van Kvadrat! De bijzettafeltjes zijn van Sissy Boy Home en de ronde eettafel met de stoelen zijn van Bolia. Zo gaaf, dat lichte eiken op die ruwe betonvloer.

Het huis is bíjna af, we zijn nog bezig met een mooie lage wandkast van Montana, en wellicht nog een vloerkleed en andere accessoires. En straks komen er ook nog een nieuwe tafel en stoelen. Stap voor stap verder aankleden, en erna met de etage aan de slag, zo leuk!

Bekijk dit project

 


Bekijk meer van mijn portfolio