Mooie spullen in huis met jonge kinderen

Mooie design items in je huis en jonge kinderen? Ja dat kan! Dit stel, met drie jonge kinderen, vroeg me om een interieurontwerp te maken voor hun nieuwe huis in Utrecht. Ze vertelde me dat ze van mooie, designmeubels en verlichting houden, maar zich ook realiseren dat de kinderen liever springen op de bank dan er een boek op lezen;) Ik snap de situatie, en ik kan daar wel wat mee! Design is vaak wat duurder, maar ook mooier en steviger. Meer kwaliteit, en met meestal een tijdloze uitstraling. En een mooie lamp bijvoorbeeld, daar kun je niet op springen, dus daar kun je wel in investeren en hem dan op een slimme plek ophangen. Hier zie je lampen van Flos, Normann Copenhagen en Tonone, en ze maken het echt af hier vind ik! De tafel moet goed afneembaar zijn en van stevig materiaal, bijvoorbeeld een boomstamtafel. De stoelen afneembaar, zoals de plastic en wire chairs van Vitra. Maar wel mooi en stijlvol dus!

De bank, ja die moet tegen een stootje kunnen, en in zo’n prijscategorie dat je hem eventueel na tien jaar zou kunnen vervangen door eentje die voor altijd blijft. Daarom koos ik voor Design on Stock. De losse kussen op de bank zijn stevig en wasbaar (zoals die van Hay en Eyye bijvoorbeeld), en geven juist een stijlvolle uitstraling. Beter dan zo maar wat kussentjes die verkleuren in de zon en die je na twee jaar moet vervangen, ook zonde en niet meer van deze tijd toch!

En dan de stoel, die geweldige Artifort stoel die zo lekker zit. Ja, de kindjes willen hier ook wel even in wegkruipen en rondjes op draaien. En dat kan! Ik heb gekozen voor een wollen stof (goed afneembaar) die ook een beetje gemeleerd is.

In dit huis kan iedereen lekker zijn gang gaan, en de meubels kunnen dat wel hebben en blijven mooi met de jaren. En dit gezin geniet er vanaf de eerste dag enorm van, zowel de kinderen als de ouders, en daar doe ik het voor!

Bekijk dit project

 


Bekijk meer van mijn portfolio