Herenhuis verbouwing en inrichting

Dit was ook echt een leuk project. Voor een gezin met 3 tieners van een jaren 30 huis naar een typisch jaren 1900 huis. De meubels moesten hier ook aan geloven, er was een nieuwe stijl nodig!

Maar eerst moest het huis flink aangepakt worden. Ik heb een plan van aanpak gemaakt per etage, en een aannemer aangeraden. Met zijn drieën hebben we dit doorgenomen en kwam de aannemer tot een offerte. Ik heb geen compleet interieurontwerp hoeven maken, indeling en sfeer was ons al snel duidelijk. De klant wilde zelf ook graag tijd besteden aan het zoeken en voorstellen van ideeën. Ik heb wel de meubels voor de begane grond ingetekend op plattegrond, met daarbij voorstellen van meubels en verlichting.

De indeling van het huis was goed, maar alle vloeren, wanden, badkamers en keuken gingen eraan. Stijlvolle houten planken en een stoere betonvloer in de keuken. De keuken is klein, maar met een strak wit aanrechtblad met marmer blad (marmeren uitstraling, het blad is van composiet) voelt het een stuk ruimer. Geen bovenkasten maar wel slimme opberg naast de kelderkast en een strakke koof om de afzuigkap. Nieuwe badkamers met een heerlijke sfeer. Boven wat foefjes zoals het behouden van bestaande inbouwkasten maar wel nieuwe fronten zodat deze ook fris en strak ogen. Raambekleding in het hele huis. En dan, ja, de meubels. Deze klant heeft een hele goeie smaak, het was een feestje om met en voor haar een meubelplan te maken! Het maken van de definitieve order en de levering heb ik ook geregeld, met plezier!

Bekijk dit project

Foto’s: Rob Nijhuis Fotografie


Bekijk meer van mijn portfolio