Herenhuis verbouwing en inrichting

Voor een gezin met 3 tieners van een jaren 30 huis naar een typisch jaren 1900 huis, was er een nieuwe stijl nodig. De meubels moesten hier ook aan geloven!

Maar eerst moest het huis flink aangepakt worden. Ik heb een plan van aanpak gemaakt per etage, en een aannemer aangeraden. Met zijn drieën hebben we dit doorgenomen en kwam de aannemer tot een offerte. Ik heb geen compleet interieurontwerp hoeven maken, indeling en sfeer was ons al snel duidelijk. De klant wilde zelf ook graag tijd besteden aan het zoeken en voorstellen van ideeën. Ik heb wel de meubels voor de begane grond ingetekend op plattegrond, met daarbij voorstellen van meubels en verlichting.

De indeling van het huis was goed, maar alle vloeren, wanden, badkamers en keuken gingen eraan. Na de grote verbouwing bouwden we het opnieuw op, de vloeren kregen brede eiken planken, en een stoere gevlinderd betonvloer in de keuken. De keuken is klein, maar met een strak wit aanrechtblad met marmer blad (marmeren uitstraling, het blad is van composiet) voelt het een stuk ruimer.

Dus hoe laat je iets groter voelen en lijken? Licht en wittinten, het helpt echt! Geen bovenkasten (staat chiquer) maar wel slimme opberg naast de kelderkast en een strakke koof om de afzuigkap. Witte strakke plankjes voor wat accessoires mét kleur, en natuurlijk wat groens 😉

En wat te doen met bestaande inbouwkasten die te ouderwets ogen? Niet alles opnieuw, maar wel nieuwe greeploze deuren en open nissen voor accessoires. Het resultaat? Een frisse, strakke look. En dan, ja, de meubels. Deze klant heeft een hele goeie smaak, het was een feestje om met en voor haar een meubelplan te maken!  We kozen hier voor o.a. de bank van @Linteloo, stoelen van @Vitra, eettafel van @Muuto.

De verlichting in dit stijlvolle herenhuis mag gezien worden! De Vertigo van @Petite Friture als eyecatcher boven de eettafel. En, en dan lekker groot, de @Ayilluminate, de Aim van @Flos, @Artemide en @Woud. Het was een feestje, dit project!

Bekijk dit project

Foto’s: Rob Nijhuis Fotografie


Bekijk meer van mijn portfolio