Interieurontwerp herenhuis met uitdaging

Toen dit gezin bij mij aanklopte voor een interieurontwerp lag er één grote uitdaging: wat doen we met de pilaar die precies daar zit waar de keuken moet komen? Hoe werken we die zo goed mogelijk weg?

Keuken
Om te beginnen overlegde ik met de aannemer of de pilaar iets slanker kon. Ook hebben we  andere bouwkundige zaken besproken, zoals een zijlicht en een daklicht. Toen heb ik een 2D en 3D ontwerp gemaakt voor de begane grond en me gestort op het verwerken van die pilaar in het kookeiland. Het is een schitterende Poggenpohl keuken geworden die precies volgens het ontwerp is uitgewerkt.

De uitdaging met een kookeiland is vaak dat je deze opgeruimd wil houden, met alleen wat decoratieve spullen zoals een fles olijfolie en een kookboek. Maar wat te doen met het espresso apparaat, kopjes en Kitchenaid? Het moet ook praktisch zijn. Daarvoor bedacht ik een soort pantry in het midden van de kastenwand, eentje die ook dicht met de onopvallende wegdraaiende deuren. Dit is handig, staat ook heel gezellig, op de plankjes zet je kookboeken en wat leuke spullen. De pilaar in het eiland heeft een grote Artemide wandlamp gekregen, waardoor de aandacht naar deze mooie lamp gaat en niet naar de pilaar. En je draait hem makkelijk bij voor werklicht.

Eetkamer
Bij de eetkamer creëerde ik een plekje voor de kinderen, zodat ze dichtbij het kookgebeuren zijn maar ook een beetje privé. Daarvoor hebben we deze Togo van Ligne Roset geplaatst, oh het is echt mijn favoriet! Hij zit ook nog eens heel lekker. De vloer is van eiken met een visgraat patroon en komt prachtig uit met lichte kleuren op de wanden van Little Greene. De gordijnen sluiten hier in dezelfde stijl perfect op aan, en hebben een linnen structuur. Ik gebruik lichte kleuren, maar door de verschillende tinten, materialen en structuren geeft het toch gezelligheid en wordt het niet kil.
Begane grond en eerste etage
Bij het ontwerpen van de begane grond hoorde ook de indeling van de zitkamer en speelkamer, en een soort garderobekamer in de hal. Op de eerste etage heb ik de badkamers ontworpen en de indeling van de kamers, en een handige kastenkamer onder de trap. Hiervoor heb ik met de aannemer overlegd hoe we deze bij de slaapkamer kunnen betrekken voor een walk-in closet. Met maatwerk kledingkasten kunnen ze nu alle kleding en schoenen goed opbergen. Bij al deze ruimtes hoorde uiteraard ook een plan voor verlichting, kleuren en accessoires.
Zolder
Ook de zolder is opnieuw ingedeeld, met een eigen badkamer voor de meisjes in het midden. Voor de kinderkamers heb ik meubels, verlichting en accessoires in het plan gezet. En de gave schommel van Sukha aan de balken, daar was dit meisje wel heel blij mee! Omdat ik dit huis volledig heb mogen doen is het nu echt één geheel: licht en rustig, gezellige hoekjes, praktisch en hele mooie spullen, ben er blij mee!

Bekijk dit project

 


Bekijk meer van mijn portfolio