Een nieuwe keuken + lichtontwerp voor herenhuis met glazen plafond

Een heerijk licht herenhuis in hartje Utrecht: weer zo’n parel van een project! Het begon met een keukenontwerp met wat uitdagingen: dit rechte smalle stuk is de beste plek voor de keuken, maar hoe wordt dat mooi? Onwijs leuk dat ik de keuken mocht ontwerpen en laten realiseren! Daarnaast heb ik mooie designverlichting uit mogen kiezen voor dit herenhuis. Zo zie je onder andere de Spokes van Foscarini boven de eettafel van Studio Henk hangen. Uitdaging was het glazen plafond boven de keuken, en de wens voor goeie werkverlichting. Oplossing was de Track van Wever en Ducre……aan een draadje!
De prachtige parketvloer lag er trouwens al in, dus al het wit en de lichte kleuren krijgen hierdoor een mooie warme natuurlijke tegenhanger, ik vind dat een mooie combinatie.

De hal en etage had een nieuwe vloer nodig, maar ik moest wel rekening houden met het budget, veel viel tegen. Dus het werden pvc tegels, met een stoere terrazzo look. De trap kreeg een warme nieuwe bekleding met een verfijnd visgraat patroon er in. De badkamer en toilet is ook mooi geworden. En overal nieuwe raambekleding. Je ziet dat het huis een mooi rustig geheel is geworden, omdat de keuzes overal op elkaar zijn afgestemd in kleur en materiaal, dat creëert eenheid in huis.

De nieuwe eetkamerstoelen van Vitra zijn een mix, verschillende lichte tinten en afgewisseld met of zonder armleuning. Wel een rustig geheel en alles behalve een saai beeld!

Bekijk dit project

 


Bekijk meer van mijn portfolio