Interieurontwerp en realisatie – van begin tot eind

Een bijzonder groot, langdurig en leuk project! Ik heb anderhalf jaar nauw voor en samen met deze opdrachtgever gewerkt aan dit schitterende nieuw gebouwde huis, met zo veel plezier! Een jong gezin uit Zeist ging de uitdaging aan: een grote ‘villa’ laten bouwen in een nieuwe wijk in Zeist. Toen de architect haar tekeningen klaar bijna klaar had, mocht ik aansluiten bij het team.

Ik heb per etage een interieurontwerp gemaakt. Het begon met de sfeer per etage of ruimte, erna de indelingen. Veel maatwerk ook, dus we zijn vaak samen naar de meubelmaker geweest, zodat ik kon adviseren bij de kleuren en materialen. Bij iedere stap in het bouwproces kon ik weer nieuwe, steeds meer in detail, tekeningen aanleveren, en zo kwamen we samen tot een prachtig geheel. Het ontwerp voor de haard – met blauwstaal – heb ik gemaakt en laten uitvoeren. De maatwerk keuken heb ik uitgetekend, en erna hebben we nog veel gebrainstormd, stalen bij elkaar gelegd en de indeling steeds opnieuw onder de loep gehouden, ook in overleg met de meubelmaker. De stalen binnendeuren en aluminium puien waren ook een onderdeel van het ontwerp, want welke belijningen ga je kiezen, wat past bij het huis? En zo nog honderd-en-een beslissingen.

Het was een gigantisch project, echt te gek, wat een ervaring! We zagen het huis echt gevormd worden, we hebben zoveel uren samen gezeten met bergen tekeningen en monsters, en hadden steeds tijd tekort, zoveel bespraken we. De opdrachtgever heeft er zelf ook bloed, zweet en tranen in gestopt, en met een schitterend resultaat! Wat een schitterend familiehuis is dit geworden, luxe en stijlvol & ook leefbaar en gezellig. Top!

Bekijk dit project

Foto’s: Rob Nijhuis Fotografie


Bekijk meer van mijn portfolio